Reseptit

Grillattua raakamakkaraa ja perunasalaattia

Sauna-illan päätteeksi nautitaan raakamakkaroita täyteläisellä perunasalaatilla. Uudet perunat antavat ihanan raikasta makua salaattiin.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pkt mausteisia raakamakkaroita (gluteenittomia ja laktoosittomia)

salaatti:

  • ½ kg uusia perunoita
  • 200 g vihreitä papuja
  • vettä
  • suolaa
  • rucolaa
  • tuoretta rosmariinia
  • tuoretta minttua
  • 1 dl öljyä
  • 1 sitruunan mehu
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Tee ensin salaatti. Keitä perunat ja pavut suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi. Valuta ja anna jäähtyä. Paloittele perunat ja pavut tarvittaessa.

Huuhdo rucola ja hienonna yrtit. Sekoita ne perunoiden ja papujen joukkoon.

Sekoita öljy ja sitruunamehu keskenään. Sekoita kastike salaatin joukkoon. Mausta salaatti maun mukaan suolalla ja pippurilla.

Grillaa makkaroita 20–25 minuuttia makkaroiden paksuuden ja grillin kuumuuden mukaan. Tarjoa perunasalaatin kanssa.

X