Reseptit

Grillatut broilerinkoivet

19.5.2014 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Grillatut broilerinkoivet tarjotaan grillattujen kasvisten ja salaatin kera.

Ainekset

4 broilerin koipi-reittä
vettä, mineraalisuolaa

maustekastike:

1 sitruunan mehu
3 rkl öljyä
2 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
2 murskattua tuoretta valkosipulinkynttä
1 tl chilihiutaleita
1 tl kuivattua oreganoa
mineraalisuolaa
rouhittua mustapippuria

Lisäksi:

kesäkurpitsaa
erivärisiä paprikoita
tomaatinpuolikkaita

Valmistusohje

 

Keitä broilerinpaloja mineraalisuolalla maustetussa vedessä noin 20 minuuttia. Ota palat keitinliemestä ja kuivaa ne.

Sekoita keskenään kaikki maustekastikkeen aineet ja voitele broilerinpalat kastikkeella. Grillaa broilerinpaloja 10–15 minuuttia molemmilta puolilta. Kääntele broilerinpaloja silloin tällöin ja varo polttamasta niitä. Siirrä palat tarvittaessa pois grillin kuumimmasta kohdasta ja käytä mieluiten epäsuoraa menetelmää, jolloin briketit ovat grillin reunoilla ja kaasugrillissä ruoan alla olevat polttimot on sammutettu.

Voitele paloja maustekastikkeella vielä grillauksen loppuvaiheessa. Voitele myös kesäkurpitsaviipaleet, paprikanpalat ja tomaatinpuolikkaat maustekastikkeella ja pane ne grilliin, kun broilerin kypsymisajasta on jäljellä noin 10 minuuttia. Grillaa vihannekset ja kääntele niitä tarvittaessa niin, että ne kypsyvät tasaisesti.

Tarjoa broilerin ja kasvisten lisäkkeenä hedelmäistä salaattia.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *