Reseptit

Grillatut fileevartaat

Kun fileepihvit leikataan pitkiksi suikaleiksi, ne on helppo grillata ja kypsentää hieman kesymmälläkin grillillä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Pekka Nieminen / Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Grillatut naudanfileevartaat:

  • 600 g naudan ulkofileetä
  • 200 g pieniä herkkusieniä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl ras al hanout -mausteseosta
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 2 tl hunajaa
  • 8 kpl liotettuja varrastikkuja

Valmistusohje

1. Ota filee huoneenlämpöön tuntia ennen valmistamista. Leikkaa filee ensin neljäksi pihviksi ja leikkaa sitten pihvit puoliksi pituussunnassa.

2. Puhdista herkkusienet.

3. Sekoita isossa kulhossa oliiviöljy, ras al hanout, suola, mustapippuri sekä hunaja. Kääntele joukkoon lihapalat ja herkkusienet niin, että ne maustuvat kauttaaltaan. Jätä maustumaan noin 45 minuutiksi.

4. Pujota fileepalat ja herkkusienet vartaisiin ja grillaa vartaat kypsiksi.

X