Reseptit

Grillatut fileevartaat

18.11.2018 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Pekka Nieminen / Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kun fileepihvit leikataan pitkiksi suikaleiksi, ne on helppo grillata ja kypsentää hieman kesymmälläkin grillillä.

Ainekset

Grillatut naudanfileevartaat:

600 g naudan ulkofileetä
200 g pieniä herkkusieniä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl ras al hanout -mausteseosta
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
2 tl hunajaa
8 kpl liotettuja varrastikkuja

Valmistusohje

1. Ota filee huoneenlämpöön tuntia ennen valmistamista. Leikkaa filee ensin neljäksi pihviksi ja leikkaa sitten pihvit puoliksi pituussunnassa.

2. Puhdista herkkusienet.

3. Sekoita isossa kulhossa oliiviöljy, ras al hanout, suola, mustapippuri sekä hunaja. Kääntele joukkoon lihapalat ja herkkusienet niin, että ne maustuvat kauttaaltaan. Jätä maustumaan noin 45 minuutiksi.

4. Pujota fileepalat ja herkkusienet vartaisiin ja grillaa vartaat kypsiksi.

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme