Reseptit

Grillatut hedelmät

Grillatut hedelmät ja homejuusto on elegantti grilliaterian päätös tai lounasruoka vihreän salaatin kanssa tarjottuna. Nektariinien ja melonin lisäksi grillattaviksi sopivat myös aprikoosit, persikat ja päärynät.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Grillatut hedelmät

  • 4-6 nektariinia
  • 1/2 hunaja- tai verkkomelonia
  • 1 dl sokeria
  • 1 oksa rosmariinia
  • rouhittuja pähkinöitä

Lisäksi

  • 1 (n. 250 g) valkohomejuusto
  • 120 g sinihomejuustoa

Valmistusohje

Grillatut hedelmät tehdään helposti näin:

1. Ota valkohomejuusto pois paketista. Laita juusto leivinpaperipalan päälle. Kiedo ympärille foliota niin, että folio jää vähän auki päältä.

2. Huuhdo ja halkaise nektariinit, poista kivet. Poista melonin puolikkaasta siemenet ja leikkaa se kuorettomiksi lohkoiksi. Kaada sokeri lautaselle. Kasta nektariinien leikkauspinnat ja melonin molemmat pinnat sokeriin.

3. Grillaa nektariineja ensin sokeroidulta puolelta, kunnes ne saavat hyvät grilliraidat. Käännä ja grillaa kuoripuolelta noin 3 minuuttia. Grillaa melonilohkoja 2–3 minuuttia per puoli.

4. Laita juusto grilliin epäsuoraan lämpöön ja grillaa, kunnes juusto on juoksevaa.

5. Nosta hedelmät lautasille. Lisää pinnalle vähän silputtua rosmariinia ja rouhittuja pähkinöitä. Tarjoa grillatut hedelmät sulaneen valkohomejuuston ja murustellun sinihomejuuston kanssa.

Katso myös: Hedelmävartaat ja suola-suklaadippi

Katso myös Kotiliesi.fi: Grillattu nektariini – helppo jälkiruoka valmistuu folionyytissä

X