27.4.2012

Grillatut hunajahedelmät ja rosmariinijäätelö

Teksti: Suvi Rüster

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

hunajahedelmät:

2 kpl banaania
2 kpl päärynää tai omenaa
3 kpl nektariinia
1 rkl voita (margariinia rasvaa 60%)
1 rkl hunajaa

rosmariinijäätelö:

0.5 l vanilijajäätelöä (rasvaa 4,5%)
1 oksa tuoretta rosmariinia

Valmistusohje

  1. Kuori banaanit ja leikkaa reiluiksi paloiksi. Huuhtele päärynät, leikkaa lohkoiksi ja poista siemenkodat. Huuhtele nektariinit, halkaise, poista kivet ja leikkaa lohkoiksi.
  2. Kuumenna voi > margariini muurikkapannulla. Lisää hedelmät ja valuta päälle hunaja. Paista välillä käännellen muutama minuutti, kunnes hedelmät ovat hiukan pehmenneet ja saaneet väriä.
  3. Sekoita hieman pehmenneen jäätelön joukkoon hienonnetut rosmariinin lehdet. Tarjoile jäätelö lämpimien hedelmien kanssa.