Reseptit

Grillatut jättikatkaravunpyrstöt

Jättikatkaravunpyrstöt maistuvat salsan ja salaatin kera.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g jättikatkaravunpyrstöjä
  • 3-5 valkosipulinkynttä
  • ½ ruukkua basilikaa
  • ½ dl öljyä
  • 1 sitruunan mehu
  • maustettua sormisuolaa

Valmistusohje

Pane jättikatkaravunpyrstöt kulhoon.

Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Hienonna basilika. Sekoita valkosipuli, basilika, öljy ja sitruunamehu tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Kaada seos ravunpyrstöjen päälle ja sekoita hyvin. Anna maustua viileässä noin tunnin ajan.

Grillaa ravunpyrstöjä muutama minuutti, kunnes ne ovat kauniin värisiä ja tulikuumia.

Tarjoa raikkaan salaatin ja kurkkusalsan kanssa.

Vihje
Voit pujottaa ravunpyrstöt vartaisiin ennen grillausta, jolloin niitä on helppo käännellä.

X