Reseptit

Grillatut jauhelihapihvit

Grillikauden avajaisiin sopivat jauhelihapihvit grillikasvisten ja raikkaan juusto-meloonisalaatin kera.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Grillatut jauhelihapihvit

  • 2-3 kevät- tai nippusipulia
  • 1 muna
  • 1 dl salsakastiketta
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1 rkl kuivattua yrttimausteseosta
  • 500 g jauhelihaa
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • öljyä

Valmistusohje

Grillatut jauhelihapihvit maistuvat grillattujen kasvisten ja juusto-melonisalaatin kanssa.

Hienonna sipulit. Sekoita sipulit, muna, salsakastike, perunajauhot ja yrttimausteseos jauhelihan joukkoon. Mausta taikina maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla.

Tee taikinasta öljytyin käsin pihvejä ja grillaa niitä molemmilta puolilta noin kolme minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin värisiä ja sisältä mehevän kypsiä.

Grillatut jauhelihapihvit voi tarjota myös  esimerkiksi fetajuustolla höystettyjen kasvisten tai vaikkapa grillisalaatin kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Parhaat grilliherkut

X