Grillatut kala-jättikatkarapuvartaat ja chilikastike
Mikään ei viimeistele paremmin ateriaa kuin maukas kastike. Näin on ainakin kala-jättikatkarapuvartaiden kohdalla.
Ainekset
- 400 g lohi- tai kirjolohifileetä
- 400 g raakoja jättikatkaravunpyrstöjä
marinadi:
- 1/2 dl oliivi- tai rypsiöljyä
- 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
- 1 rkl hunajaa
- 1 tl chilihiutaleita
- 1/2 tl mineraalisuolaa
- 1/4 tl rouhittua mustapippuria
Lisäksi:
- vedessä liotettuja puuvartaita tai metallivartaita
chilikastike:
- 200 g kermaviiliä
- 1 dl makeaa chilikastiketta
- 1/2 nippua tilliä
- 1/2 nippua ruohosipulia
- mineraalisuolaa
- rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Grilli kuumaksi. Grillatut kala-jättikatkarapuvartaat ovat pihakekkereiden parasta tarjottavaa. Ne saavat potkua chilistä.
Paloittele kala. Sulata ja kuivaa katkaravunpyrstöt. Pane kalapalat ja katkaravut matalaan astiaan. Sekoita kaikki marinadin aineet keskenään ja kaada marinadi kalapalojen ja katkarapujen päälle. Anna maustua noin tunnin ajan.
Ota kalapalat ja katkaravut marinadista ja pujota ne vedessä liotettuihin puuvartaisiin tai metallivartaisiin. Grillaa vartaita noin viisi minuuttia silloin tällöin käännellen, että ne kypsyvät tasaisesti. Tarjoa vartaat chilikastikkeen, keitettyjen perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.
Chilikastike:
Sekoita kermaviili ja makea chilikastike keskenään. Hienonna tilli sekä persilja ja sekoita ne muiden aineiden joukkoon. Mausta kastike maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla.
Kommentit
hyvä
Kommentit
hyvä
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous