Reseptit

Grillatut kala-jättikatkarapuvartaat ja chilikastike

15.5.2014 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

400 g lohi- tai kirjolohifileetä
400 g raakoja jättikatkaravunpyrstöjä

marinadi:

1/2 dl oliivi- tai rypsiöljyä
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
1 rkl hunajaa
1 tl chilihiutaleita
1/2 tl mineraalisuolaa
1/4 tl rouhittua mustapippuria

Lisäksi:

vedessä liotettuja puuvartaita tai metallivartaita

chilikastike:

200 g kermaviiliä
1 dl makeaa chilikastiketta
1/2 nippua tilliä
1/2 nippua ruohosipulia
mineraalisuolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Grilli kuumaksi. Grillatut kala-jättikatkarapuvartaat ovat pihakekkereiden parasta tarjottavaa. Ne saavat potkua chilistä.

Paloittele kala. Sulata ja kuivaa katkaravunpyrstöt. Pane kalapalat ja katkaravut matalaan astiaan. Sekoita kaikki marinadin aineet keskenään ja kaada marinadi kalapalojen ja katkarapujen päälle. Anna maustua noin tunnin ajan.

Ota kalapalat ja katkaravut marinadista ja pujota ne vedessä liotettuihin puuvartaisiin tai metallivartaisiin. Grillaa vartaita noin viisi minuuttia silloin tällöin käännellen, että ne kypsyvät tasaisesti. Tarjoa vartaat chilikastikkeen, keitettyjen perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.

Chilikastike: 

Sekoita kermaviili ja makea chilikastike keskenään. Hienonna tilli sekä persilja ja sekoita ne muiden aineiden joukkoon. Mausta kastike maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla.

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Kommentit (1)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *