Reseptit

Grillatut kala-kasvisvartaat

Vartaat voidaan valmistaa hyvin puuvartaisiin, mutta silloin vartaat kannattaa liuottaa jonkin verran kylmässä vedessä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g kalafileitä (ahventa, siikaa, kuhaa, kirjolohta ja/tai silakkaa)
  • 1 pieni paprika
  • 1/2-1 kesäkurpitsaa

marinadi:

  • 1 sitruunan mehu
  • 1/2 dl öljyä
  • 2 murskattua valkosipulinkynttä
  • 1 tl rouhittua viherpippuria
  • 1 tl mineraalisuolaa

Lisäksi:

  • puu- tai metallivartaita

Valmistusohje

Grillattuihin kala-kasvisvartaisiin voi käyttää eri kala- ja kasvislaatuja.

Jos käytät puuvartaita, liota niitä jonkin aikaa kylmässä vedessä ennen käyttöä.

Kuutioi kalafileet. Huuhdo ja halkaise paprika. Poista siitä kanta sekä siemenet ja paloittele paprikanpuolikkaat. Huuhdo ja paloittele kesäkurpitsa. Pujota kala- ja kasvispalat vuorotellen vartaisiin. Jos käytät silkkafileitä, kääri ne rullalle ennen vartaisiin pujottamista. Siirrä vartaat matalaan astiaan.

Sekoita keskenään kaikki marinadin aineet ja kaada marinadi vartaiden päälle. Kääntele vartaita, että ne maustuvat kauttaaltaan. Anna maustua noin puoli tuntia.

Sytytä hiillos tai kuumenna grilli. Nosta vartaat grilliritilälle ja grillaa niitä silloin tällöin käännellen, kunnes ne ovat joka puolelta kauniin värisiä ja kala on kypsää.

X