Reseptit

Grillatut kalkkunapihvit ja hedelmächutney

Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 kalkkunan rintafileepihviä
  • 1 dl hedelmäistä grillauskastiketta
  • 2 tuoretta persikkaa tai 4 säilykepersikanpuolikasta
  • 4 rkl hedelmäistä grillauskastiketta

Hedelmächutney:

  • 1 tlk (425 g) persikanpuolikkaita
  • 1 tlk (227 g) ananaskuutioita
  • 1 tuore chili tai 1 rkl chilihiutaleita
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl viinietikkaa

Valmistusohje

Grillatut kalkkunapihvit tarjotaan hedelmächutneyn kanssa.

Pane kalkkunan rintafileepihvit matalaan astiaan tai tukevaan muovipussiin ja kaada grillauskastike päälle. Kääntele pihvejä astiassa tai tiiviisti suljetussa muovipussissa niin, että ne maustuvat kauttaaltaan. Anna maustua noin tunnin ajan huoneenlämmössä tai pitempään jääkaapissa.

Halkaise persikat ja poista niistä kivi tai käytä säilykepersikoita.

Sytytä hiillos tai kuumenna grilli. Ota pihvit marinadista ja nosta ne ritilälle. Grillaa niitä 4–5 minuuttia molemmilta puolilta.

Voitele persikanpuolikkaat grillauskastikkeella ja nosta nekin ritilälle. Grillaa, kunnes ne ovat kuumentuneet kunnolla.

Valuta säilykepersikat, mutta ota liemi talteen. Kuutioi persikanpuolikkaat. Huuhdo ja halkaise tuore chili, jos käytät sitä. Poista siitä kanta sekä siemenet ja hienonna chilinpuolikkaat. Kumoa persikka- ja ananaskuutiot liemineen kattilaan. Lisää hienonnettu chili tai chilihiutaleet, öljy sekä viinietikka ja hauduta seosta muutama minuutti tai kunnes se on vähän saonnut.

Tarjoa kalkkunapihvit persikanpuolikkaiden ja hedelmächutneyn kanssa. Lisänä maistuvat myös grillatut vihannekset ja raikas salaatti.

X