Grillatut kampasimpukat vermuttikastikkeen kera
Grillatut kampasimpukat tarjoillaan vermuttikastikkeen kera.
Ainekset
- 3-5 kpl mäditöntä kampasimpukkaa henkilöä kohden
- oliiviöljyä
- musta- ja valkopippuria
- maldon-suolaa
vermuttikastike:
- 1-2 kevätsipulia
- 1 rkl voita
- 1 dl valkoviiniä
- 1 dl kuivaa vermuttia (Noilly Prat)
- 2 dl kalalientä
- 2 dl kermaa
- pippuria, suolaa
Valmistusohje
Tee ensin kastike: Silppua sipulin valkoiset osat pieneksi silpuksi. Freesaa silppua hieman kasarin pohjalla. Lisää valkoviini ja vermutti. Keitä kokoon hetken aikaa, lisää kalaliemi ja kerma. Keitä taas kokoon, kunnes kastiketta on jäljellä pari desilitraa
Voitele simpukat öljyllä, mausta pippureilla ja suolalla. Laita simpukat vartaisiin. Grillaa nopeasti molemmin puolin, jätä simpukat vähän
mediumiksi, koska täysin kypsinä niistä tulee kumimaisia. Tarjoile vermuttikastikkeen kera.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous