Reseptit

Grillatut kampasimpukat vermuttikastikkeen kera

Grillatut kampasimpukat tarjoillaan vermuttikastikkeen kera.

Teksti:
Visa Nurmi
Kuvat:
Colourbox

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3-5 kpl mäditöntä kampasimpukkaa henkilöä kohden
  • oliiviöljyä
  • musta- ja valkopippuria
  • maldon-suolaa

vermuttikastike:

  • 1-2 kevätsipulia
  • 1 rkl voita
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 dl kuivaa vermuttia (Noilly Prat)
  • 2 dl kalalientä
  • 2 dl kermaa
  • pippuria, suolaa

Valmistusohje

Tee ensin kastike: Silppua sipulin valkoiset osat pieneksi silpuksi. Freesaa silppua hieman kasarin pohjalla. Lisää valkoviini ja vermutti. Keitä kokoon hetken aikaa, lisää kalaliemi ja kerma. Keitä taas kokoon, kunnes kastiketta on jäljellä pari desilitraa

Voitele simpukat öljyllä, mausta pippureilla ja suolalla. Laita simpukat vartaisiin. Grillaa nopeasti molemmin puolin, jätä simpukat vähän
mediumiksi, koska täysin kypsinä niistä tulee kumimaisia. Tarjoile vermuttikastikkeen kera.

X