Reseptit

Grillatut kasleripihvit

Grillatut kasleripihvit marinoidaan olut-valkosipulimarinadissa, joka saa potkua chilikastikkeesta. Kasleripihvit maistuvat salaatin kera.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Grillatut kasleripihvit

  • 4 viipaletta porsaan kasleria

marinadi:

  • 1 dl olutta
  • 1/2 dl soijakastiketta
  • 2-3 rkl sinappia
  • 1 rkl makeaa chilikastiketta
  • 2-3 murskattua valkosipulinkynttä
  • 1 tl kuivattua salviaa tai rosmariinia
  • rouhittua mustapippuria

pinnalle:

  • mineraalisuolaa

Valmistusohje

Grillatut kasleripihvit valmistuvat näin helposti:

1. Sekoita keskenään kaikki marinadin aineet. Pane pihvit astiaan tai muovipussiin ja kaada marinadi päälle. Kääntele pihvejä, että ne maustuvat kauttaaltaan.

2. Peitä astia tai sulje pussi. Anna pihvien maustua jääkaapissa vähintään tunti tai seuraavaan päivään.

3. Ota pihvit marinadista ja pyyhi enin marinadi pois. Grillaa pihvejä 5–8 minuuttia molemmilta puolilta pihvien paksuuden ja grillin kuumuuden mukaan.

4. Tarjoa grillatut kasleripihvit coleslawn eli amerikkalaisen kaalisalaatin kanssa.

Saatat pitää myös grillatusta entrecôte-pihvistä, grillatusta, pekoniin kääritystä porsaanfileestä tai bbq-possunkaslerista.

Katso myös Kotiliesi.fi: Grillatut porsaan karekyljykset ja oliivi-melonisalaatti

X