963528-grillatut_kasleripihvit.jpg
Reseptit

Grillatut kasleripihvit

Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 viipaletta porsaan kasleria

marinadi:

  • 1 dl olutta
  • 1/2 dl soijakastiketta
  • 2-3 rkl sinappia
  • 1 rkl makeaa chilikastiketta
  • 2-3 murskattua valkosipulinkynttä
  • 1 tl kuivattua salviaa tai rosmariinia
  • rouhittua mustapippuria

pinnalle:

  • mineraalisuolaa

Valmistusohje

Grillattujen kasleripihvien marinadissa on olutta ja valkosipulia. Kasleripihvit maistuvat salaatin kera.

Sekoita keskenään kaikki marinadin aineet. Pane pihvit astiaan tai muovipussiin ja kaada marinadi päälle. Kääntele pihvejä, että ne maustuvat kauttaaltaan.

Peitä astia tai sulje pussi. Anna pihvien maustua jääkaapissa vähintään tunti tai seuraavaan päivään.

Ota pihvit marinadista ja pyyhi enin marinadi pois. Grillaa pihvejä 5–8 minuuttia molemmilta puolilta pihvien paksuuden ja grillin kuumuuden mukaan.

X