Reseptit

Grillatut kasvisnyytit

17.5.2014 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos
Grillatut kasvisnyytit maistuvat monien grilliruokien lisukkeena.

Ainekset

2 bataattia
1 punasipuli
1 pieni kesäkurpitsa
2 eriväristä paprikaa
1 sitruunan mehu
hienonnettua tuoretta basilikaa tai oreganoa
mineraalisuolaa
rouhittua mustapippuria
tilkka öljyä

Lisäksi:

6 kaksinkertaista folioarkkia

Valmistusohje

 

Kuori ja viipaloi bataatit. Kuori ja lohko punasipuli. Huuhdo ja paloittele kesäkurpitsa. Huuhdo ja halkaise paprikat. Poista niistä kanta sekä siemenet ja paloittele paprikanpuolikkaat. Sekoita kaikki paloitellut kasvikset keskenään ja mausta ne sitruunamehulla sekä maun mukaan yrteillä, mineraalisuolalla ja mustapippurilla.

Voitele folioarkit öljyllä ja jaa kasvisseos arkkien päälle. Sulje arkit nyyteiksi ja kypsennä nyyttejä grillissä noin puoli tuntia tai kunnes kasvikset ovat sopivasti kypsyneet.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme