Reseptit

Grillatut lampaankyljykset

Mausta kyljykset maun mukaan sormisuolalla ja tuoreella mintulla.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 8-12 lampaankyljystä

mausteseos:

  • 1 rkl korianterinsiemeniä
  • 1 rkl fenkolinsiemeniä
  • 1 tl aniksensiemeniä
  • 1 tl juustokuminansiemeniä (jeeraa)
  • 1 tl kokonaisia mustapippureita
  • 1 tl fariinisokeria
  • 1 sitruunan kuori

lisäksi:.

  • sitruuna-oliiviöljyä tai sitruuna-avokadoöljyä
  • sormisuolaa
  • tuoretta minttua

Valmistusohje

Tee ensin mausteseos. Jauha kaikki aineet hienoksi maustemyllyssä tai tehosekoittimessa. Hiero mausteseos kyljysten pintaan.

Nosta kyljykset grilliin ja kypsennä niitä muutama minuutti molemmilta puolilta, kunnes ne ovat pinnalta kauniin värisiä ja sisältä punertavia.

Ota kyljykset grillistä pois ja pirskota niille öljyä. Mausta kyljykset maun mukaan sormisuolalla ja tuoreella mintulla.

Tarjoa kikherneillä höystetyn couscous-salaatin kanssa.

X