Reseptit

Grillatut lihavartaat

Lihavartaiden mehevyys on vastustamatonta. Vartaisiin voi lisätä vielä laakerinlehtiä makua antamaan.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g naudan tai porsaan sisäfileetä tai broilerin sisäfileetä
  • (laakerinlehtiä)

voiteluun:

  • 3 rkl öljyä
  • 3 rkl olutta tai sitruunamehua
  • 1 rkl soijakastiketta
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Laakerinlehdet antavat makua grillattuihin lihavartaisiin.

Leikkaa liha pieniksi kuutioiksi ja pujota kuutiot vedessä liotettuihin puuvartaisiin tai metallivartaisiin. Voit panna lihapalojen väliin laakerinlehdet.

Sekoita keskenään öljy, olut tai sitruunamehu, soijakastike sekä mustapippuri ja voitele vartaat seoksella. Käytä naudan- ja possunlihan voiteluseokseen olutta ja broilerinlihaan sitruunamehua.

Sytytä hiillos tai kuumenna kaasugrilli. Nosta vartaat grilliritilälle ja grillaa niitä silloin tällöin käännellen 5–10 minuuttia.

Tarjoa vartaat grillattujen tai höyrytettyjen kasvisten ja salaatin kanssa.

X