Reseptit

Grillatut persikat

Kun hedelmiä grillataan, niiden makeus tehostuu. Lisää grillattuihin persikkoihin vielä vaniljajäätelöä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 6-8 kypsää persikkaa tai nektariinia
  • 1 dl intiaanisokeria
  • 2 rkl hienonnettua timjamia
  • 2 tl vaniljajauhetta
  • 1 tl kanelia

tarjoiluun:

  • vaniljajäätelöä

Valmistusohje

Grillin lämpö herättää hedelmien aromit. Grillatut persikat saavat lisämakua maustetusta sokerista.

1. Halkaise persikat ja poista kivet.

2. Sekoita intiaanisokerin joukkoon timjami, vaniljajauhe ja kaneli. Ripottele maustettua sokeria persikoiden leikkuupinnoille.

3. Grillaa persikanpuolikkaita leikkuupinnaltaan 1–2 minuuttia tai kunnes ne saavat mukavasti väriä ja pehmenevät hieman. Grillaa hetki myös toiselta puolelta.

4. Nosta persikat lautasille ja ripottele päälle vielä hieman maustesokeria. Lusikoi vielä lämpimille persikoille vaniljajäätelöä ja tarjoile heti.

X