5.6.2013

Grillatut persikat

Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

6-8 kypsää persikkaa tai nektariinia
1 dl intiaanisokeria
2 rkl hienonnettua timjamia
2 tl vaniljajauhetta
1 tl kanelia

tarjoiluun:

vaniljajäätelöä

Valmistusohje

Grillin lämpö herättää hedelmien aromit. Grillatut persikat saavat lisämakua maustetusta sokerista.

1. Halkaise persikat ja poista kivet.

2. Sekoita intiaanisokerin joukkoon timjami, vaniljajauhe ja kaneli. Ripottele maustettua sokeria persikoiden leikkuupinnoille.

3. Grillaa persikanpuolikkaita leikkuupinnaltaan 1–2 minuuttia tai kunnes ne saavat mukavasti väriä ja pehmenevät hieman. Grillaa hetki myös toiselta puolelta.

4. Nosta persikat lautasille ja ripottele päälle vielä hieman maustesokeria. Lusikoi vielä lämpimille persikoille vaniljajäätelöä ja tarjoile heti.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi