Reseptit

Grillatut perunalohkot ja aiolia

Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Pekka Nieminen / Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Kun lohkoperunan keittää ja sitten paahtaa grillissä, siitä tulee erityisen mehevä ja maistuva grillilohkoperuna. Aioli sopii dippikastikkeeksi sekä lihavartaiden kaveriksi.

Ainekset

Grillatut perunavartaat:

6 isoa rosamunda­ perunaa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Aioli:

2 valkosipulinkynttä
1 tl dijoninsinappia
1 kananmuna
1/2 sitruunan mehu
ripaus suolaa
2 dl rypsiöljyä

Valmistusohje

1. Pese perunat huolellisesti ja leikkaa ne reiluiksi lohkoiksi. Keitä perunalohkoja kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia niin, että ne pehmenevät hieman. Valuta lohkot lävikössä.

2. Sekoita kulhossa oliiviöljy, savupaprika- ja valkosipulijauhe, suola ja mustapippuri. Kääntele perunat mausteseoksessa ja kaada ne foliovuokaan.

3. Grillaa perunat kypsiksi tai paista 220-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.

4. Valmista aioli mittaamalla kaikki ainekset sauvasekoittimen kulhoon. Paina sauvasekoitin kulhon pohjaan asti ja sekoita täydellä teholla niin, että saat tasaisen aiolin.

5. Dippaa grillattuja perunalohkoja aioliin.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme