Grillatut perunalohkot ja aiolia
Ainekset
Grillatut perunavartaat:
Aioli:
Valmistusohje
1. Pese perunat huolellisesti ja leikkaa ne reiluiksi lohkoiksi. Keitä perunalohkoja kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia niin, että ne pehmenevät hieman. Valuta lohkot lävikössä.
2. Sekoita kulhossa oliiviöljy, savupaprika- ja valkosipulijauhe, suola ja mustapippuri. Kääntele perunat mausteseoksessa ja kaada ne foliovuokaan.
3. Grillaa perunat kypsiksi tai paista 220-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.
4. Valmista aioli mittaamalla kaikki ainekset sauvasekoittimen kulhoon. Paina sauvasekoitin kulhon pohjaan asti ja sekoita täydellä teholla niin, että saat tasaisen aiolin.
5. Dippaa grillattuja perunalohkoja aioliin.