Grillatut perunat ja anjoviskastike
Grillatut perunat viimeistellään majoneesikastikkeella, joka maustetaan anjoviksella ja kapriksilla. Valmista grillatut perunat hyvissä ajoin ennen tarjoilua, jotta maut ehtivät tasaantua hyvin. Grillattu varhaisperunasalaatti maistuu erityisen ihanalta grillatun tai savustetun kalan kanssa.
Ainekset
Grillatut perunat:
- 800 g keitettyjä varhaisperunoita
- 4 rkl öljyä
- 1 tl sormisuolaa
- 1 ruukku rukolaa tai salaattisekoitusta
- 1/2 dl paahdettua sipulirouhetta
Anjoviskastike:
- 5 anjovisfileetä
- 1 rkl pieniä kapriksia
- 1/2 dl ranskankermaa
- 1/2 dl majoneesia
- 1 rkl sinappia
- 1 rkl sitruunamehua
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl sokeria
Valmistusohje
Grillatut perunat ja anjoviskastike tehdään näin:
1. Kuumenna öljy muurikassa tai parilapannussa, lisää perunat ja paista 10 minuuttia, kunnes perunat ovat ruskistuneet. Mausta suolalla.
2. Valmista anjoviskastike. Hienonna anjovisfileet haarukalla kulhossa. Lisää kaprikset, ranskankerma, majoneesi, sinappi ja sitruunamehu. Mausta ripauksella suolaa ja sokeria.
3. Sekoita anjoviskastike kuumien varhaisperunoiden joukkoon. Viimeistele grillatut perunat hienonnetulla rukolalla ja paahdetulla sipulirouheella.
Katso myös: Grillattu perunasalaatti
Katso myös Kotiliesi.fi: Mitä tehdä tähteeksi jääneistä perunoista? – 5 helppoa ohjetta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous