Reseptit

Grillatut perunat ja anjovikastike

Grillatut perunat viimeistellään majoneesikastikkeella, joka maustetaan anjoviksella ja kapriksilla. Valmista grillatut perunat hyvissä ajoin ennen tarjoilua, jotta maut ehtivät tasaantua hyvin. Grillattu varhaisperunasalaatti maistuu erityisen ihanalta grillatun tai savustetun kalan kanssa.
Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: KRISTIINA KURRONEN

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Grillatut perunat:

  • 800 g keitettyjä varhaisperunoita
  • 4 rkl öljyä
  • 1 tl sormisuolaa
  • 1 ruukku rukolaa tai salaattisekoitusta
  • 1/2 dl paahdettua sipulirouhetta

Anjoviskastike:

  • 5 anjovisfileetä
  • 1 rkl pieniä kapriksia
  • 1/2 dl ranskankermaa
  • 1/2 dl majoneesia
  • 1 rkl sinappia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl sokeria

Valmistusohje

Grillatut perunat ja anjovikastike tehdään näin:

1. Kuumenna öljy muurikassa tai parilapannussa, lisää perunat ja paista 10 minuuttia, kunnes perunat ovat ruskistuneet. Mausta suolalla.

2. Valmista anjoviskastike. Hienonna anjovisfileet haarukalla kulhossa. Lisää kaprikset, ranskankerma, majoneesi, sinappi ja sitruunamehu. Mausta ripauksella suolaa ja sokeria.

3. Sekoita anjoviskastike kuumien varhaisperunoiden joukkoon. Viimeistele grillatut perunat hienonnetulla rukolalla ja paahdetulla sipulirouheella.

Katso myös: Grillattu perunasalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Mitä tehdä tähteeksi jääneistä perunoista? – 5 helppoa ohjetta

X