Reseptit

Grillatut pikkukalat

Grillattujen pikkukalojen maku pääsee oikeuksiinsa yksinkertaisella maustamisella.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 800 g perattuja muikkuja, silakoita tai pieniä ahvenia
  • 2 rkl karkeaa merisuolaa

Voiteluun

  • öljyä

Valmistusohje

Grillatut pikkukalat valmistuvat helposti näin:

1. Lado peratut kalat suolan kanssa kerroksittain astiaan. Anna maustua viileässä noin kaksi tuntia. Kuivaa kalat talouspaperilla ja lado ne öljyttyyn halsteriin päät ja pyrstöt vuorotellen eri suuntiin.

2. Grillaa kaloja noin viisi minuuttia molemmilta puolilta. Voitele välillä öljyllä.

3. Tarjoa grillatut pikkukalat kuumina hienonnetun tillin ja hölskyperunoiden kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin grillaat kalaa – poimi vinkit ja tee kesän parhaat kalaruoat!

X