Reseptit

Grillatut silakat

5.6.2014 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Colourbox.com

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Grillatut silakat ovat näpsäkkää näppiruokaa! Lisänä tarjotaan mausteöljyä ja hyvää leipää.

Ainekset

500 g tuoreita silakoita
merisuolaa
öljyä

Lisäksi:

oliiviöljyä
viipaloituja valkosipulin kynsiä
limetti- tai sitruunaviipaleita
tilli- ja persiljasilppua

Valmistusohje

 

1. Perkaa, huuhdo ja kuivaa silakat. Ripottele kaloille vähän suolaa ja anna maustua kylmässä.

2. Sipaise silakoiden pintaan öljyä ja grillaa kohtalaisella lämmöllä molemmin puolin.

3. Tee silakoiden seuraksi dippiöljy. Silppua yrtit ja valkosipulinkynnet öljyyn, lisää viipaloitua limettiä tai sitruunaa. Mausta öljy kevyesti sormisuolalla. Anna öljyn maustua muutamia tunteja.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *