2.5.2012

Grillatut vaahtokarkit

Teksti: Raija Uljas

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

500 g sokeria
100 g juoksevaa hunaja
1 dl vettä
5 valkuaista
8 liivatelehteä
1 dl tomusokeria
0.5 dl maizenaa
tummaa suklaata
mansikoita

Valmistusohje

Kuumenna sokeri, hunaja ja vesi paksupohjaisessa kattilassa 137 asteeseen, jolloin seos alkaa sakeutua. Nosta liedeltä.

Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi yleiskoneessa kakkuvatkaimilla. Anna koneen käydä ja kaada kuuma sokeri-hunajaseos ohuena nauhana valkuaisvaahtoon.

Liuota liivatelehdet tilkkaan kuumaa vettä ja lisää vaahtoon.

Vuoraa nelikulmainen vuoka leivinpaperilla. Sekoita tomusokeri ja Maizena ja ripottele osa seoksesta paperille.

Kaada vaahtokarkkiseos vuokaan ja ripottele päälle loput tomusokeriseoksesta. Se helpottaa karkkien leikkaamista. Nosta jääkaappiin hyytymään.

Leikkaa vaahtokarkkilevy reilun kokoisiksi kuutioiksi ja pujota grillivartaaseen. Grillaa niihin kaunis ruskea pinta. Varo polttamasta liikaa.

Tarjoile lisänä sulatettua tummaa suklaata ja mansikoita.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi