Reseptit

Grillatut vaahtokarkit

Mikä olisi sen parempaa kuin itsetehdyt vaahtokarkit? Tällä reseptillä valmistat omat grillatut vaahtokarkit alusta alkaen itse.

Teksti:
Raija Uljas

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g sokeria
  • 100 g juoksevaa hunaja
  • 1 dl vettä
  • 5 valkuaista
  • 8 liivatelehteä
  • 1 dl tomusokeria
  • 0.5 dl maizenaa
  • tummaa suklaata
  • mansikoita

Valmistusohje

Kuumenna sokeri, hunaja ja vesi paksupohjaisessa kattilassa 137 asteeseen, jolloin seos alkaa sakeutua. Nosta liedeltä.

Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi yleiskoneessa kakkuvatkaimilla. Anna koneen käydä ja kaada kuuma sokeri-hunajaseos ohuena nauhana valkuaisvaahtoon.

Liuota liivatelehdet tilkkaan kuumaa vettä ja lisää vaahtoon.

Vuoraa nelikulmainen vuoka leivinpaperilla. Sekoita tomusokeri ja Maizena ja ripottele osa seoksesta paperille.

Kaada vaahtokarkkiseos vuokaan ja ripottele päälle loput tomusokeriseoksesta. Se helpottaa karkkien leikkaamista. Nosta jääkaappiin hyytymään.

Leikkaa vaahtokarkkilevy reilun kokoisiksi kuutioiksi ja pujota grillivartaaseen. Grillaa niihin kaunis ruskea pinta. Varo polttamasta liikaa.

Tarjoile lisänä sulatettua tummaa suklaata ja mansikoita.

X