Reseptit

Grillatut vihannekset

22.5.2014 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

1 purjosipuli
vettä
mineraalisuolaa
1 kesäkurpitsa
2 eriväristä paprikaa
2-4 esikypsennettyä maissintähkää

marinadi:

1/2 dl öljyä
1/2 dl soijakastiketta
2 rkl hunajaa tai siirappia
2 tl grillausmaustetta
2 tl kuivattua basilikaa
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Grillatut vihannekset valmistuvat suurina paloina ritilällä tai pienempinä paloina vartaisiin pujoteltuina.

Huuhdo ja paloittele purjosipuli. Keitä purjosipulinpaloja mineraalisuolalla maustetussa vedessä noin viisi minuuttia. Valuta palat.

Huuhdo ja paloittele kesäkurpitsa. Huuhdo ja halkaise paprikat. Poista niistä kanta sekä siemenet ja paloittele paprikanpuolikkaat.

Sekoita keskenään kaikki marinadin aineet ja kaada marinadi vihannesten päälle. Anna maustua jonkin aikaa.

Grillaa vihanneksia muutama minuutti, kunnes ne ovat kauniin värisiä ja tulikuumia. Valele vihanneksia grillauksen aikana marinointiliemellä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *