Reseptit

Grillausresepti: Grillatut makkara-kasvisnyytit

9.5.2014 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

4 keitettyä uutta perunaa
1 paprika
1 pieni kesäkurpitsa
2 nippusipulia
250 g viherpippurisulatejuustoa
4 grillimakkaraa
sinappia
sipulinvarsia
öljyä

Lisäksi:

4 kaksinkertaista folioarkkia

Valmistusohje

Grillattuihin makkara-kasvisnyytteihin voi käyttää etukäteen kypsennettyjä tai nopeasti kypsyviä kasviksia.

Valmista makkara-kasvisnyytit näin:

Viipaloi perunat. Huuhdo ja halkaise paprika. Poista siitä kanta sekä siemenet ja paloittele paprikanpuolikkaat. Huuhdo ja paloittele kesäkurpitsa. Leikkaa sipulit ja niiden varret renkaiksi. Leikkaa sulatejuusto ja makkarat viipaleiksi.

Sekoita kaikki paloitellut kasvikset keskenään. Voitele folioarkit öljyllä ja jaa kasvisseos arkkien päälle. Levitä kasvisten päälle sulatejuusto- ja makkaraviipaleet. Mausta sinapilla. Sulje arkit nyyteiksi ja kypsennä nyyttejä grillissä 10—15 minuuttia tai kunnes kaikki aineet ovat sopivasti kuumenneet ja juusto alkaa sulaa. Tarjoa makkara-kasvisnyyttien lisäkkeenä raikasta salaattia.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *