8.5.2012

Grillifilee

Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 kg naudan ulkofileetä (myös possun kasleri käy)
2 rkl ranskalaista sinappia
2 dl Worchestershirekastiketta

Pinnalle

öljyä
rosmariinia
suolaa

Valmistusohje

1. Sekoita sinappi worchestershirekastikkeeseen. Pane filee tai kasleri muovipussiin ja kaada päälle marinadi. Sido pussi kiinni ja anna lihan maustua yön yli jääkaapissa. Kääntele pussia pari kertaa.

2. Ota liha huoneenlämpöön vähintään 2 tuntia ennen grillaamista. Pyyhkäise lihan pinta talouspaperilla ja sivele öljyllä. Jauha pinnalle mustapippuria ja suolaa. Grillaa lihan pinta ensin kauttaaltaan ruskeaksi kuuman hiilloksen päällä. Työnnä lihaan lämpömittari ja nosta filee sitten mahdollisimman korkealle hiilloksesta ja anna kypsyä parikymmentä minuuttia.

3. Kääri liha folioon siten, että paketti jää ylhäältä avoimeksi. Silppua pinnalle rosmariinia ja jatka kypsennystä, kunnes fileen sisälämpötila on 51-54 astetta tai kaslerin 65-68 astetta. Kääri liha sitten kokonaan folioon ja anna rauhoittua ennen viipalointia vähintään 10 minuuttia.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi