Grillifilee
Marinoi grillifilee sinapista ja Worchestershirekastikeesta valmistetulla marinadilla ennen grillausta.
Ainekset
- 1 kg naudan ulkofileetä (myös possun kasleri käy)
- 2 rkl ranskalaista sinappia
- 2 dl Worchestershirekastiketta
Pinnalle
- öljyä
- rosmariinia
- suolaa
Valmistusohje
1. Sekoita sinappi worchestershirekastikkeeseen. Pane filee tai kasleri muovipussiin ja kaada päälle marinadi. Sido pussi kiinni ja anna lihan maustua yön yli jääkaapissa. Kääntele pussia pari kertaa.
2. Ota liha huoneenlämpöön vähintään 2 tuntia ennen grillaamista. Pyyhkäise lihan pinta talouspaperilla ja sivele öljyllä. Jauha pinnalle mustapippuria ja suolaa. Grillaa lihan pinta ensin kauttaaltaan ruskeaksi kuuman hiilloksen päällä. Työnnä lihaan lämpömittari ja nosta filee sitten mahdollisimman korkealle hiilloksesta ja anna kypsyä parikymmentä minuuttia.
3. Kääri liha folioon siten, että paketti jää ylhäältä avoimeksi. Silppua pinnalle rosmariinia ja jatka kypsennystä, kunnes fileen sisälämpötila on 51-54 astetta tai kaslerin 65-68 astetta. Kääri liha sitten kokonaan folioon ja anna rauhoittua ennen viipalointia vähintään 10 minuuttia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous