Reseptit

Grillijäätelö

Grillijäätelö tehdään tuttua uunijäätelöä mukaillen. Herkullinen nektariini-mansikkajälkiruoka onnistuu hyvin kuvullisessa grillissä. Marenkivaahto jähmettyy lämmössä nopeasti, eikä jäätelö paistoksen sisällä ehdi sulaa. Jos käytössäsi on kaasuliekitin, voit vielä viimeistellä marenkivaahdon pinnan ruskeaksi.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Grillijäätelö:

  • 4 nektariinia
  • 1/2 l mansikoita
  • 50 g voita
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 tl kardemummaa
  • 1/2 l jäätelöä

Marenkivaahto:

  • 2 valkuaista
  • 2 dl sokeria

Valmistusohje

Grillijäätelö tehdään näin:

1. Huuhtele nektariinit, leikkaa puoliksi, poista kivet ja leikkaa lohkoiksi. Poista mansikoista kannat. Levitä valurautapannulle nektariinit ja mansikat, voinokareet, sitruunan raastettu kuori ja kardemumma. Paista grillissä tai pannulla, kunnes nektariinit hieman pehmenevät. Nosta pannu grillistä.

2. Vatkaa valkuaiset ja sokeri valkoiseksi kovaksi vaahdoksi.

3. Nostele pannulle nektariinien päälle jäätelöä ja lisää marenkivaahtonokareita. Kypsennä grillijäätelö kuvun alla grillissä noin 5 minuuttia, kunnes marenkivaahto on jähmettynyt. Halutessasi ruskista marenkia vielä kaasuliekittimellä. Tarjoile grillijäätelö heti.

Katso myös: Espressojäätelösandwichit

Katso myös Kotiliesi.fi:  Uunijäätelö

X