Reseptit

Grillipihvi, paistettua kvinoaa ja avokadoa

20.10.2015 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

4 ulkofileepihviä

Marinadi

2 rkl oliiviöljyä
1 rkl soijakastiketta
1 rkl tamarinditahnaa

Lisäksi

2 kypsää avokadoa
1 rkl oliiviöljyä
1 limetin mehu
ripaus suolaa ja mustapippuria

Kvinoa

2 rkl oliiviöljyä
2 pientä keltasipulia lohkoina
½ punainen chilipalko hienonnettuna
4 dl keitettyä kypsää kvinoaa
ripaus suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

Kunnon pihvin lisukkeena on avokadoa ja paistettua kvinoaa.

1. Sekoita marinadin ainekset kulhossa ja kääntele pihvit hyvin seoksessa. Anna marinoitua huoneenlämmössä noin tunti.

2. Murskaa avokadot haarukalla tai sauvasekoittimella ja sekoita joukkoon öljy, limetin mehu ja suola sekä mustapippuri. Nosta jääkaappiin odottamaan.

3. Paista pihvejä kuumalla paistinpannulla 2–3 minuuttia per puoli ja mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Kääri pihvit folioon vetäytymään noin kymmeneksi minuutiksi.

4. Pyyhkäise pannu talouspaperilla ja kuumenna öljy. Lisää sipulit sekä hienonnettu chili. Kuullota muutama minuutti ja lisää kypsä valutettu kvinoa. Paista välillä sekoitellen niin, että kvinoa saa hieman väriä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kokoa lautasille annos avokadotahnasta, paistetusta kvinoasta ja viipaleiksi leikatuista ulkofileepihveistä. Tarjoile heti.

Katso myös:

Sherrymarinoitu grillipihvi, Ruoka.fi

Chilimarinoidut grillipihvit, Ruoka.fi

Pippuripihvit, Kotiliesi.fi

 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *