Reseptit

Soijamarinoidut pihvit ja yrtti-wasabivoi

Mehevä, soijamarinoitu pihvi on silattu wasabi-yrttivoilla. Pihvin seuraksi riittää hyvin vihreä salaatti.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Soijamarinoidut pihvit ja yrtti-wasabivoi

  • 500 g härän sisä- tai ulkofileetä
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl soijaa
  • 3 viipaloitua valkosipulinkynttä
  • mustapippuria

maustevoi:

  • 75 g voita
  • 1 rkl wasabitahnaa
  • 2 rkl silputtua korianteria
  • 2 rkl silputtua persiljaa

Valmistusohje

Soijamarinoidut pihvit ja yrtti-wasabivoi tehdään näin:

Pane pihvit muovipussiin, kaada päälle soija ja öljy, lisää viipaloitu valkosipuli. Sulje pussi ja puristele sitä niin, että pihvit maustuvat kauttaaltaan. Anna lihan maustua pari tuntia. Ota huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista.

Sekoita pehmeään voihin wasabitahna ja yrtit. Pane voi odottamaan jääkaappiin ja ota pehmenemään vasta hieman ennen tarjoilua.

Grillaa tai paista pihvit puolikypsiksi, lisää kuumien pihvien päälle reilu nokare maustevoita. Tarjoa soijamarinoidut pihvit ja yrtti-wasabivoi vihreän salaatin kanssa.

Saatat pitää myös naudan pihveistä ja salsa verdestä, chilimarinoiduista grillatuista pihveistä tai entrecôte-pihveistä  ja karamellisoiduista kasviksista. 

Katso myös Kotiliesi.fi: Grillijuhlien hittireseptit – grillipihvi, coleslaw, grillatut bataattiranskalaiset ja muut suosikit

X