Reseptit

Grillipizza

27.5.2014 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Ainekset

Taikina:

2 dl haaleaa vettä
25 g hiivaa
1/2 tl mineraalisuolaa
4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl öljyä

päälle:

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
500 g tomaattimurskaa
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl kuivattua oreganoa
rouhittua mustapippuria

voiteluun:

öljyä

pinnalle:

herkkusieniviipaleita
kinkkusuikaleita
mozzarellaviipaleita
tuoretta basilikaa ja rucolaa

Lisäksi:

pizzakivi

Valmistusohje

Grillissä voi paistaa myös pizzan. Grillipizzan höysteeksi sopivat rucola ja yrtit.

Tee ensin pohjataikina. Liuota hiiva veteen. Lisää suola ja vehnäjauhot. Alusta taikina kiinteäksi ja kimmoisaksi. Lisää loppuvaiheessa öljy. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä.

Tee sillä aikaa päällysseos. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipuli sekä valkosipuli ja kuullota niitä muutama minuutti. Lisää tomaattimurska, yrtit ja mustapippuria maun mukaan. Keitä seosta noin puoli tuntia tai kunnes se on sopivan sakeaa.

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle. Painele taikinasta ilmakuplat pois. Leivo taikinasta pizzakiven kokoisia pohjia ja nosta ne leivinpaperin päälle pizzakivelle. Levitä päälle tomaattikastiketta, herkkusieniviipaleita, kinkkusuikaleita ja mozzarellaviipaleita. Levitä kuumat briketit brikettiritilälle tasaiseksi ympyräksi grillin reunoille. Nosta pizza grilliin ja paista sitä 3–4 minuuttia. Vedä leivinpaperi pois ja jatka pizzan paistamista 8–10 minuuttia pohjan paksuuden mukaan.

Ripottele valmiin pizzan päälle basilikanlehtiä ja rucolaa.