Grillisalaatti
Kokoa salaatti grillatuista kasviksista. Grillaa kasvikset sopivan rapsakoiksi, jolloin niihin jää mukavasti purutuntumaa.
Ainekset
Grillatut kasvikset:
- 1 punainen paprika
- 250 g fenkolia
- 150 g purjoa
- 250 g kesäkurpitsaa
- 250 g terttukirsikkatomaatteja
- 100 g sokeriherneenpalkoja
Sitruunamarinadi:
- 4 rkl sitruunanmehua
- 2 tl hunajaa
- 1 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
- 2 rkl minttua
- 2 rkl persilijaa
Lisäksi:
- 1 ruukku rucolaa
- 3 rkl paahdettuja cashewpähkinöitä
- sormisuolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
- Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa paprika neljään osaan. Halkaise, huuhtele ja paloittele fenkoli ja purjo reiluiksi paloiksi.
- Kypsennä kaikkia kasviksia noin 5 minuuttia grillilevyn päällä tai muurikkapannulla.
- Sekoita sitruunamarinadin ainekset kulhossa. Kaada päälle kasvikset. Anna hieman jäähtyä. Sekoita joukkoon rucolan lehdet ja cashewpähkinät. Ripottele pinnalle sormisuolaa ja mustapippuria.
- Tarjoile grilliruoan salaattina tai lounaaksi sellaisenaan täysjyväleivän kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous