Reseptit

Grillisalaatti

Kokoa salaatti grillatuista kasviksista. Grillaa kasvikset sopivan rapsakoiksi, jolloin niihin jää mukavasti purutuntumaa.

Teksti:
Suvi Rüster

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

5

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Grillatut kasvikset:

  • 1 punainen paprika
  • 250 g fenkolia
  • 150 g purjoa
  • 250 g kesäkurpitsaa
  • 250 g terttukirsikkatomaatteja
  • 100 g sokeriherneenpalkoja

Sitruunamarinadi:

  • 4 rkl sitruunanmehua
  • 2 tl hunajaa
  • 1 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
  • 2 rkl minttua
  • 2 rkl persilijaa

Lisäksi:

  • 1 ruukku rucolaa
  • 3 rkl paahdettuja cashewpähkinöitä
  • sormisuolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

  1. Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa paprika neljään osaan. Halkaise, huuhtele ja paloittele fenkoli ja purjo reiluiksi paloiksi.
  2. Kypsennä kaikkia kasviksia noin 5 minuuttia grillilevyn päällä tai muurikkapannulla.
  3. Sekoita sitruunamarinadin ainekset kulhossa. Kaada päälle kasvikset. Anna hieman jäähtyä. Sekoita joukkoon rucolan lehdet ja cashewpähkinät. Ripottele pinnalle sormisuolaa ja mustapippuria.
  4. Tarjoile grilliruoan salaattina tai lounaaksi sellaisenaan täysjyväleivän kanssa.
X