27.4.2012

Grillisalaatti

Teksti: Suvi Rüster

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

5

Arvostelu

Kokoa salaatti grillatuista kasviksista. Grillaa kasvikset sopivan rapsakoiksi, jolloin niihin jää mukavasti purutuntumaa.

Ainekset

Grillatut kasvikset:

1 punainen paprika
250 g fenkolia
150 g purjoa
250 g kesäkurpitsaa
250 g terttukirsikkatomaatteja
100 g sokeriherneenpalkoja

Sitruunamarinadi:

4 rkl sitruunanmehua
2 tl hunajaa
1 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
2 rkl minttua
2 rkl persilijaa

Lisäksi:

1 ruukku rucolaa
3 rkl paahdettuja cashewpähkinöitä
sormisuolaa
mustapippuria

Valmistusohje

  1. Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa paprika neljään osaan. Halkaise, huuhtele ja paloittele fenkoli ja purjo reiluiksi paloiksi.
  2. Kypsennä kaikkia kasviksia noin 5 minuuttia grillilevyn päällä tai muurikkapannulla.
  3. Sekoita sitruunamarinadin ainekset kulhossa. Kaada päälle kasvikset. Anna hieman jäähtyä. Sekoita joukkoon rucolan lehdet ja cashewpähkinät. Ripottele pinnalle sormisuolaa ja mustapippuria.
  4. Tarjoile grilliruoan salaattina tai lounaaksi sellaisenaan täysjyväleivän kanssa.

Lue Myös

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi