Gubbröra eli ukkojen kokkeli
Gubbröra on ruotsalaisen kansankodin perinneherkku. Äijämössö tarjotaan tavallisesti näkkileivällä, mutta suomalainen ruis- tai saaristolaisleipä sopii sen alustaksi, samoin näkkileipäkori. Tarjoa oluen ja snapsin kanssa.
Ainekset
Gubbröra
- 4 kovaksikeitettyä munaa
- 1 prk (125 g) anjovisfileitä
- 2 keitettyä perunaa
- 2 rkl silputtua punasipulia
- 2 rkl tillisilppua
- 2 rkl persiljasilppua
- 2 rkl ruohosipulisilppua
- 1/2 dl ranskankermaa tai kreikkalaista jogurttia
- 1 tl karkeaa dijon-sinappia
Lisäksi:
- 6 palaa näkki-, ruis- tai saaristolaisleipää tai näkkileipäkoreja
- voita
- tilliä tai viinisuolaheinää
Valmistusohje
Gubbröra tehdään näin helposti:
1. Hienonna munat ja anjovisfileet ja kuutioi perunat pieneksi. Sekoita keskenään hyvin. Lisää mausteyrtit ja tipauta lisämausteeksi hieman anjovislientä, jos haluat.
2. Voitele leipäviipaleet. Muotoile seoksesta munanmuotoinen pyörykkä kullekin leivälle ja koristele gubbröra esimerkiksi tillillä tai viinisuolaheinällä.
3. Tarjoa oluen tai snapsin kanssa.
Vinkki: Voit tarjota gubbröran myös saaristolaisleivällä.
Saatat pitää myös tulisesta sardiinitahnasta, sillisuupaloista tai anjovisdipistä.
Katso myös Kotiliesi.fi: Anjovis sopii moneen muuhunkin kuin janssoninkiusaukseen – tutustu umamipommiin ja nosta ruokasi hetkessä uudelle levelille
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous