Reseptit

Gubbröra eli ukkojen kokkeli

Gubbröra on ruotsalaisen kansankodin perinneherkku. Äijämössö tarjotaan tavallisesti näkkileivällä, mutta suomalainen ruis- tai saaristolaisleipä sopii sen alustaksi, samoin näkkileipäkori. Tarjoa oluen ja snapsin kanssa.

Teksti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Gubbröra

  • 4 kovaksikeitettyä munaa
  • 1 prk (125 g) anjovisfileitä
  • 2 keitettyä perunaa
  • 2 rkl silputtua punasipulia
  • 2 rkl tillisilppua
  • 2 rkl persiljasilppua
  • 2 rkl ruohosipulisilppua
  • 1/2 dl ranskankermaa tai kreikkalaista jogurttia
  • 1 tl karkeaa dijon-sinappia

Lisäksi:

  • 6 palaa näkki-, ruis- tai saaristolaisleipää tai näkkileipäkoreja
  • voita
  • tilliä tai viinisuolaheinää

Valmistusohje

Gubbröra tehdään näin helposti:

1. Hienonna munat ja anjovisfileet ja kuutioi perunat pieneksi. Sekoita keskenään hyvin. Lisää mausteyrtit ja tipauta lisämausteeksi hieman anjovislientä, jos haluat.
2. Voitele leipäviipaleet. Muotoile seoksesta munanmuotoinen pyörykkä kullekin leivälle ja koristele gubbröra esimerkiksi tillillä tai viinisuolaheinällä.
3. Tarjoa oluen tai snapsin kanssa.

Vinkki: Voit tarjota gubbröran myös saaristolaisleivällä.

Saatat pitää myös tulisesta sardiinitahnasta, sillisuupaloista tai anjovisdipistä.

Katso myös Kotiliesi.fi: Anjovis sopii moneen muuhunkin kuin janssoninkiusaukseen – tutustu umamipommiin ja nosta ruokasi hetkessä uudelle levelille

X