Gulassi - unkarilainen lihapata
Unkarilainen lihapata Gulassi on riittoinen ateria, jonka hyvin hautunut paprikamainen liemi maistuu loistavalta naudan lihapaistin kanssa.
Ainekset
- 600 g (noin) naudan palapaistia
- 1 rkl öljyä
- 1 tl suolaa
- ripaus rouhittua mustapippuria
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl paprikajauhetta
- 1 tl kuminan siemeniä
- 7.5 dl vettä
- 1 punainen paprika
- 1 laakerinlehti
- 2 rkl tomaattisosetta
Valmistusohje
Gulassin, unkarilaisen klassikkopadan salaisuus on sen uunissa hautunut sakean maukas, paprikainen liemi.
Valmista gulassi näin:
1. Nosta liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen kypsentämistä. Leikkaa liha kuutioiksi. Ruskista lihapalat muutamassa erässä pannulla öljyssä. Nosta lihapalat pataan. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää sipulit, paprikajauhe ja morttelissa hakatut kuminansiemenet viimeisten lihojen joukkoon ja kääntele hetken. Kaada ainekset pataan ja huuhtele pannu vedellä. Kaada liemi kattilaan. Lisää pataan loppu vesi.
3. Halkaise paprika, poista siemenet ja kanta. Pilko paprika pieniksi paloiksi pataan. Lisää joukkoon laakerinlehti ja tomaattisose.
4. Nosta gulassipata 175-asteiseen uuniin ja anna hautua noin 2 tuntia.
Kommentit
Tämä ruoka minkä ohje tässä on, ei ole gulassi vaan pörköltt eli lihamuhennos.
Kommentit
Kuvassa olevassa gulassissa on porkkanaa vaikka reseptissa ei ole. Vaihda kuva.
Tämä ruoka minkä ohje tässä on, ei ole gulassi vaan pörköltt eli lihamuhennos.
Joo Annalla on väärä lämpö ja väärä aika elikkä pitäisi olla noin ison isovarpaan kokoisia paloja lihaa ja perunat kokonaisina samaa aikaa uuniin ilman paprikaa chili tilalle lihaliemessä jota on reilusti enemmän kuin ohjeen vettä 100 astetta uunissa ja 5-7tuntia aikaa ainesosien määrästä riippuen.
Annappas kun koti- ja tv-kokit neuvoo…? Vähän kun olis heittänyt kaalia sekaan,olisikin kaali-paprikapata…?
Ei maistu gulassille. Ei ole siellä päinkään.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous