Reseptit

Gumbo – mausteinen broileripata

18.1.2013 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Cajunkeittiössä on vaikutteita ranskalaisesta, espanjalaisesta ja afrikkalaisesta makumaailmasta sekä Amerikan intiaaneilta.

Ainekset

400 g broilerin rintafileitä
250 g mausteista makkaraa (chorizoa tai krakovaa)
öljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
cayennenpippuria
paprikajauhetta
oreganoa
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 vihreä paprika
1 tuore chili
3-5 lehtisellerinvartta
öljyä
0.5 dl vehnäjauhoja
kanalientä
hienonnettua lehtipersiljaa

Valmistusohje

1. Paloittele broilerin rintafileet ja makkarat. Kuumenna öljy padassa, lisää broileri ja makkara ja paista kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla, mustapippurilla, cayennenpippurilla, paprikajauheella ja oreganolla. Nosta
broileri ja makkara padasta pois.

2. Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulinkynnet. Huuhdo ja halkaise paprika sekä chili. Poista niistä kanta sekä siemenet ja paloittele puolikkaat. Huuhdo ja viipaloi lehtisellerinvarret.

3. Kuumenna margariini padassa. Lisää vehnäjauhot ja paista, kunnes seos on suklaanruskeaa. Lisää öljyä sekä kaikki hienonnetut vihannekset. Paista niitä noin viisi minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää sen verran kanalientä,
että ainekset peittyvät. Kumoa broilerin- ja makkaranpalat takaisin pataan ja hauduta aineksia noin puoli tuntia.

4. Ripottele joukkoon hienonnettua lehtipersiljaa. Tarjoa riisin tai leivän kanssa.