Mainos Reseptit

Habanerokitchen.com: Friggs riisikakku ja avokadolevite

10.2.2016 Teksti: Habanerokitchen.com Kuvat: Habanerokitchen.com

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Friggs-välipala ja Friggs-riisikakku. Monta erilaista hyvää makua riisikakkuihin mutta tässä suolainen ja maistuva välipalaresepti. Valintani makupariksi on Avokado-katkarapulevite ja Friggs-riisikakuista pellavansiemen-rosmariini. Avokadolevite ei ole vaikea valmistaa ja sopii näin välipalateemaan hienosti.

Ainekset

Avokado-katkarapulevite

1 pss (noin 200g) katkarapuja
1 punasipuli
1 avokado
noin 150 g ranskankermaa tai smetanaa
(noin 4–5 rkl majoneesia)
1/2 sitruunan mehu, lisää maun mukaan
tabascoa maun mukaan
suolaa
mustapippuria
tilliä

Valmistusohje

1. Pilko punasipuli aivan pieneksi.

2. Puhdista avokado ja pilko myös pieniksi lohkoiksi. Sekoita punasipuli ja avokado keskenään.

3. Lisää sulatetut katkaravut sekaan.

4. Lisää ranskankerma tai smetana, purista sitruunasta mehua, lisää suola ja pippuri. Lisää hieman tillisilppua.

5. Sekoita kaikki kunnolla sekaisin.

6. Mausta lopuksi hieman tabascolla.

7. Mikäli haluat levitteestä hieman notkeampaa, lisää joukkoon majoneesia.

8. Laita hetkeksi jääkaappiin.

9. Laita riittävästi riisikakun päälle. Koristele esim. appelsiinilla. Sopii hienosti makuun.

Habanerokitchen.com  –blogi osallistuu Friggsin ja Ruoka.fi:n Tuunaa riisikakku upeaksi välipalaksi –kilpailuun.