Reseptit

Halászlé eli unkarilainen kalakeitto

7.4.2012 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Kiitos
Unkari on monien paprikaisten kalakeittojen maa. Halászlé-keittoon käyvät kaikenlaiset valkolihaiset kalat. Paras liemi syntyy pikku sinteistä. Unkarissa kalakeitto tarjotaan usein ravintoloissakin suoraan padasta. Halászlé-keittoon voi käyttää yhtä tai useampaa kalalajia. Jos teet keiton vain yhdestä kalalajista, tee perusliemi päästä, pyrstöstä ja evistä ja lisää kalapalat keittoon vasta loppuvaiheessa.

Ainekset

500 g pikkukaloja (särkeä, lahnaa, ahventa)
800 g arvokalaa (kuhaa, haukea, siikaa)
3 sipulia
1 rkl paprikajauhetta
2 paprikaa
1 tomaatti
(1 chilin palko)
suolaa

Valmistusohje

1. Suomusta, perkaa ja huuhdo pikkusintit. Fileoi arvokalat. Suolaa ja ripottele päälle 1 tl paprikajauhetta. Anna maustua jääkaapissa.

2. Pane pikkukalat, hienonnetut sipulit, paprikarenkaat, tomaatti, suola ja chili pataan. Lisää sen verran vettä, että pata täyttyy. Keitä kaloja hiljalleen 1 tunti. Lisää loput paprikajauheesta ja keitä vielä puolisen tuntia. Siivilöi liemi ja kaada takaisin kattilaan.

3. Lisää paloitellut kalafileet liemeen ja hauduta hiljalleen noin 10 minuuttia. Tarkista keiton maku ja mausta tarvittaessa suolalla. Silppua halutessasi pinnalle persiljaa ja/tai tilliä. Tarjoa keitto valkoisen leivän kanssa.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme