Halászlé eli unkarilainen kalakeitto
Unkari on monien paprikaisten kalakeittojen maa. Halászlé-keittoon käyvät kaikenlaiset valkolihaiset kalat. Paras liemi syntyy pikku sinteistä. Unkarissa kalakeitto tarjotaan usein ravintoloissakin suoraan padasta. Halászlé-keittoon voi käyttää yhtä tai useampaa kalalajia. Jos teet keiton vain yhdestä kalalajista, tee perusliemi päästä, pyrstöstä ja evistä ja lisää kalapalat keittoon vasta loppuvaiheessa.
Ainekset
- 500 g pikkukaloja (särkeä, lahnaa, ahventa)
- 800 g arvokalaa (kuhaa, haukea, siikaa)
- 3 sipulia
- 1 rkl paprikajauhetta
- 2 paprikaa
- 1 tomaatti
- (1 chilin palko)
- suolaa
Valmistusohje
1. Suomusta, perkaa ja huuhdo pikkusintit. Fileoi arvokalat. Suolaa ja ripottele päälle 1 tl paprikajauhetta. Anna maustua jääkaapissa.
2. Pane pikkukalat, hienonnetut sipulit, paprikarenkaat, tomaatti, suola ja chili pataan. Lisää sen verran vettä, että pata täyttyy. Keitä kaloja hiljalleen 1 tunti. Lisää loput paprikajauheesta ja keitä vielä puolisen tuntia. Siivilöi liemi ja kaada takaisin kattilaan.
3. Lisää paloitellut kalafileet liemeen ja hauduta hiljalleen noin 10 minuuttia. Tarkista keiton maku ja mausta tarvittaessa suolalla. Silppua halutessasi pinnalle persiljaa ja/tai tilliä. Tarjoa keitto valkoisen leivän kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous