Reseptit

Hallikauppiaan leipäkäärö Pekingin tapaan

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 isoa Lapin rieskaa
  • 500 g karjalanpaistilihoja tai kassleria
  • 1 dl soijaa
  • 3 dl vettä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1-2 tähtianista
  • 1 sipuli
  • 2 rkl sokeria
  • 0.5 tl suolaa

Lisäksi:

  • 4 munaa
  • 1 ruukku korianteria
  • 2 kevätsipulia
  • chili- tai luumukastiketta

Valmistusohje

Pekingiläisessä kauppahallissa myytiin munalla ja lihalla täytettyjä muhevia leipäkääröjä. Pehmeät leivät paistettiin isolla levyllä yhdessä munan kanssa. Mainio versio leipärullasta syntyy omasta Lapin rieskastamme ja karjalanpaistilihoista.

1. Paloittele liha. Sekoita liemi kattilassa tai isossa wokissa, kuumenna kiehuvaksi. Lisää lihapalat ja hauduta niitä hiljalleen kannen alla noin 3-4 tuntia.
2. Hakkaa kypsät lihapalat veitsellä silpuksi korianterin ja sipulin kanssa. Jos liha tuntuu kuivalta, lisää sekaan vähän lientä. Riko munat yksitellen kuppiin ja sekoita rakennetta kevysti rikki haarukalla. Paista munat öljyssä.
3. Nosta rieskojen pinnalle ensin paistettu muna ja levitä päälle leipäseosta. Mausta chili- tai luumukastikkeella. Kääri rieskat rulliksi ja puolita rullat, jolloin niiden syöminen sormin on helpompaa

Lisää herkkuja Pekingin tapaan:

Kolmen kupin kanansiivet
Heinäkasaperunat Pekingin tapaan

X