Reseptit 15.6.2015

Halloumi-fenkolisalaatti

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Raikas salaattipohja syntyy fenkolista, kurkusta ja tillistä. Meheväksi paistettu halloumijuusto tekee salaatista ruokaisan.

Ainekset

1 fenkoli
1/2 kurkkua
4 rkl hienonnettua tilliä
1/2 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl viinietikkaa
1 rkl sitruunamehua
1 pkt halloumia
3 rkl paahdettuja pinjansiemeniä

Valmistusohje

1. Halkaise fenkoli ja poista puumainen ydin. Suikaloi fenkoli hyvin ohuelti. Viipaloi kurkku. Pane kasvikset kulhoon, mausta suolalla ja lisää öljy, viinietikka ja sitruunamehu. Anna maustua noin vartti. Silppua päälle reilusti tilliä.

2. Leikkaa halloumi kuutioiksi tai viipaleiksi. Paista palat kevyesti öljytyllä, kuumalla pannulla kauniin ruskeiksi. Jaa kasvikset lautaselle, lisää päälle halloumi ja pinjansiemenet.

Katso myös:

Mansikka-halloumisalaatti, Ruoka.fi

Fenkoli-greippisalaatti, Ruoka.fi

Halloumi-salaatti, Kotiliesi.fi

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi