Reseptit

Halloumi-kasvisvartaat

23.5.2016 Teksti: Anna Kara Kuvat: Paula Kukkonen

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Halloumi-kasvisvartaat ovat herkullinen kesäpäivän grilliruoka.

Ainekset

2 (keltaista) paprikaa
1 pkt (250g) halloumijuustoa (rasvaa max 12%)
1 rasia (250g) kirsikkatomaatteja

Glaseeraus

2 rkl hunajaa
1,5 rkl oliiviöljyä
1 tl oreganoa
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria

Lisäksi

varrastikkuja

Valmistusohje

1. Kuutioi paprika pieniksi paloiksi. Viipaloi halloumijuusto ja huuhdo tomaatit. Pujota varrastikkuihin vuorotellen paprikaa, juustoa ja tomaatteja.

2. Valmista glaseerausliemi sekoittamalla kaikki aineet.

3. Grillaa vartaita nopeasti, noin pari minuuttia molemmin puolin. Sudi valmiiden vartaiden pinnalle hunajaglaseerausta. Tarjoile heti raikkaan kesäsalaatin kera, sillä halloumi-juusto on parhaimmillaan lämpimänä ja hiukan sulaneena.

MUISTA Mikäli käytät puisia varrastikkuja, liota niitä vedessä noin puoli tuntia ennen grillausta. Näin tikut eivät syty palamaan grillauksen aikana.

Lisää kasviksia grilliin:

kasvis-halloumivartaat,

Kasvis-halloumivartaat

grillatut kasvisvartaat ja minttu-pähkinäöljy

Kasvisvartaat minttu-pähkinäöljyllä

grillattua halloumia ja kasviksia

Grillattua halloumia ja kasviksia

Julkaistu aiemmin

KG-lehti

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme