halloumi-lammaspyörykät
Halloumi-lammaspyörykät ovat hyviä kylminä tai kuumina.
Reseptit

Halloumi-lammaspyörykät – vaihtelua lihapulliin

Teksti: Tiina Rantanen Kuvat: Pekka Holmström

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 750 g lampaan- tai karitsanjauhelihaa
  • 2 sipulia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl kanelia
  • 1/2 tl chiliä
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 1 1/2 dl vihreitä oliiveja silputtuna
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippurirouhetta
  • 200 g halloumijuustoa

Valmistusohje

Halloumi-lammaspyörykät ovat hyviä kylminä tai kuumina. Niiden kanssa maistuu mintulla maustettu tabbouleh-salaatti.

1. Silppua sipulit. Kuumenna tilkka öljyä pannussa ja kuullota sipuli ja mausteet. Jäähdytä.

2. Sekoita keskenään jauheliha, hienonnetut oliivit ja sipuliseos.

3. Jaa taikina noin 20 osaan ja pyöritä pulliksi. Kuutioi halloumijuusto ja pistä jokaiseen pullaan juustopala.

4. Kypsennä pullia 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Pullat ovat hyviä sekä lämpiminä että kylminä.

X