Reseptit

Halloumi-lammaspyörykät - vaihtelua lihapulliin

Halloumi-lammaspyörykät ovat hyviä kylminä tai kuumina. Niiden kanssa maistuu mintulla maustettu tabbouleh-salaatti.

Teksti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Pekka Holmström

Halloumi-lammaspyörykät ovat hyviä kylminä tai kuumina.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Halloumi-lammaspyörykät

  • 750 g lampaan- tai karitsanjauhelihaa
  • 2 sipulia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl kanelia
  • 1/2 tl chiliä
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • 1 1/2 dl vihreitä oliiveja silputtuna
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippurirouhetta
  • 200 g halloumijuustoa

Valmistusohje

Halloumi-lammaspyörykät tehdään helposti näin:

1.  Kuori ja silppua sipulit. Kuumenna tilkka öljyä pannussa ja kuullota sipuli ja mausteet pannulla. Jäähdytä.

2. Sekoita keskenään jauheliha, hienonnetut oliivit ja sipuliseos.

3. Jaa juahelihataikina noin 20 osaan ja pyöritä pulliksi. Kuutioi halloumijuusto ja pistä jokaiseen pullaan juustopala.

4. Kypsennä halloumi-lammaspullia 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Pyörykät ovat hyviä sekä lämpiminä että kylminä.

5. Halloumi-lammaspöyrykät maistuvat mintulla maustetun tabbouleh-salaatin kanssa.

Kokeile myös chorizo-lammaspyöryköitä, itämaisittain maustettuja lammaspyöryköitä tai kreikkalaisia lammaspyöryköitä.

Katso myös Kotiliesi.fi: Lihapullat on Suomen suosituin kotiruoka – katso herkulliset klassikkoreseptit ja modernit vaihtoehdot

 

X