Reseptit

Halloumicouscoussalaatti

31.5.2019 Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: MIRVA KAKKO

Kaupalliset yhteistyöt

Lue myös

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Aurinkokuivattujen tomaattien öljymarinadi maustaa kuskuksen ja tekee siitä mehevän. Paista halloumikuutiot kuumalla pannulla pikaisesti, jolloin pinnasta tulee ruskean rapea ja juusto pysyy kasassa.

Ainekset

Halloumi-couscoussalaatti:

2 dl täysjyväcouscousia
3 dl kasvislientä
3 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljymarinadia
2 rkl sitruuna- tai limettimehua
250 g kirsikkatomaatteja
8 aurinkokuivattua tomaattia
1 dl hienonnettua persiljaa
1-2 kevätsipulia
1 ruukku rapeaa salaattia
200 g halloumijuustoa
1 rkl öljyä

Valmistusohje

1. Mittaa cousocus kulhoon. Kaada päälle kuuma kasvisliemi. Anna turvota 5 minuuttia. Sekoita joukkoon aurinkokuivattujen tomaattien öljymarinadi ja sitruunamehu.

2. Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit. Viipaloi aurinkokuivatut tomaatit. Hienonna persilja ja kevätsipulit. Sekoita tomaatit, aurinkokuivatut tomaatit, persilja ja kevätsipulit kuskuksen joukkoon. Huuhtele ja levitä salaatinlehdet laakealle vadille. Kaada päälle couscousseos.

3. Leikkaa halloumi kuutioiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla. Paista halloumia kuumalla pannulla sekoitellen, kunnes se on hieman ruskistunut. Sekoita salaatin joukkoon.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme