Reseptit

Halloumicouscoussalaatti

Aurinkokuivattujen tomaattien öljymarinadi maustaa kuskuksen ja tekee siitä mehevän. Paista halloumikuutiot kuumalla pannulla pikaisesti, jolloin pinnasta tulee ruskean rapea ja juusto pysyy kasassa.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Mirva Kakko

Aurinkokuivattujen tomaattien öljymarinadi maustaa couscousin ja tekee siitä mehevän.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Halloumi-couscoussalaatti:

  • 2 dl täysjyväcouscousia
  • 3 dl kasvislientä
  • 3 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljymarinadia
  • 2 rkl sitruuna- tai limettimehua
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 8 aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • 1-2 kevätsipulia
  • 1 ruukku rapeaa salaattia
  • 200 g halloumijuustoa
  • 1 rkl öljyä

Valmistusohje

1. Mittaa cousocus kulhoon. Kaada päälle kuuma kasvisliemi. Anna turvota 5 minuuttia. Sekoita joukkoon aurinkokuivattujen tomaattien öljymarinadi ja sitruunamehu.

2. Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit. Viipaloi aurinkokuivatut tomaatit. Hienonna persilja ja kevätsipulit. Sekoita tomaatit, aurinkokuivatut tomaatit, persilja ja kevätsipulit kuskuksen joukkoon. Huuhtele ja levitä salaatinlehdet laakealle vadille. Kaada päälle couscousseos.

3. Leikkaa halloumi kuutioiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla. Paista halloumia kuumalla pannulla sekoitellen, kunnes se on hieman ruskistunut. Sekoita salaatin joukkoon.

X