Reseptit

Halloumipasta

Halloumipasta valmistuu melkein kokonaan yhdellä pellillä uunissa. Kasviksia voi vaihdella maun mukaan, kunhan mukana on tomaatteja antamassa ruoalle mehevyyttä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Halloumipasta

  • 1 munakoiso
  • 1 pieni kukkakaalo
  • 200 g minitomaatteja
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1/2 tl chilihiutaleita
  • 2+2 rkl öljyä
  • 1 pkt (200 g) halloumijuustoa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 300 g spagettia
  • basilikanlehtiä

Valmistusohje

Halloumipasta tehdään helposti näin:

1. Kuutioi munakoiso. Irrota kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Laita kasvikset leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja kääntele joukkoon 2 rkl öljyä. Mausta suolalla, chilillä ja pippurilla. Lisää tomaatit pellille kasvisten viereen. Jätä pellille tilaa myös halloumille.

2. Leikkaa halloumi parin sentin paksuisiksi tikuiksi. Kääntele tikut ensin öljyssä, sitten korppujauhoissa. Laita halloumi kasvisten viereen.

3. Kypsennä kasviksia ja juustoa 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes kasvikset ovat saaneet paahteista väriä ja halloumi paahtunut vaaleanruskeaksi.

4. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Murskaa tomaatit ja sekoita pastan joukkoon kasvisten kanssa. Jaa spagetti lautasille, lisää päälle halloumitikut ja viimeistele halloumipasta basilikalla.

Katso myös: Parhaat pastareseptit! Oletko jo testannut näitä 10 helppoa, nopeaa ja ihanan maukasta pastaa?

Katso myös Kotiliesi.fi: 5 x helppo pasta – näihin kesäruokiin jäät koukkuun

X