Halloumisalaatti
Ainekset
- 300 g halloumijuustoa
- 2 munaa
- 150 g rouhittuja pistaasipähkinöitä
- 3 rkl vehnäjauhoja
- öljyä
Salaattin lisäksi
- 2 ruukkua jääsalaattia
- 1 rasia rucolaa
- 1 ruukku viinisuolaheinää
- 1 rasia tuoreita mansikoita
- oliiviöljyä
- balsamiviinietikkaa
Valmistusohje
Raikas halloumisalaatti on kevyt ateria lounaaksi tai mainio valintajuhlapöytään.
1. Leikkaa juusto alle sentin paksuisiksi viipaleiksi. Anna viipaleiden liota maidossa tai vedessä 1–2 tuntia, jolloin liika suolaisuus poistuu. Rouhi pähkinät ja riko munat syvälle lautaselle. Vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita toisella lautasella keskenään vehnäjauhot ja pähkinärouhe.
2. Kaada paistinpannulle noin puolen sentin kerros öljyä. Kasta juustoviipaleet ensin munaan ja kääntele ne sitten pähkinä-vehnäjauhoseoksessa. Jos pähkinät eivät tartu kunnolla kiinni juustoon, kasta viipaleet uudelleen munaan ja sen jälkeen pähkinäseokseen. Paista juustoviipaleet molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
3. Sekoita salaattiainekset ja mansikat keskenään kulhossa. Pirskottele päälle vähän balsamietikkaa ja hyvää öljyä. Mausta halloumisalaatti kevyesti pippurilla. Annostele salaatit lautasille ja nosta päälle halloumiviipaleet.
4. Buffet-pöydässä tarjoa salaatti kulhosta ja juusto erilliseltä vadilta.
Katso myös: Kevyesti grillattu nektariini-mozzarellasalaatti ja runsas appelsiini-vuohenjuustosalaatti
Katso myös Kotiliesi.fi: Ruokaisa kalkkuna-caesarsalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous