Reseptit

Halstrattu yrttiahven

Halsteriin suljettu kala käännellään kypsäksi rauhallisesti tulistellessa. Retki­oloissa kala nautitaan sellaisenaan näppiherkkuna.

Teksti:
Maarit Cederberg
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Halstratut yrttiahvenet:

  • 1 kookas ahven
  • 1 kourallinen lähimaaston villiyrttejä tillinoksien lomaan sujautettuina
  • 1 tl karkeaa suolaa, jossa 1 tl raastettua sitruunan kuorta ja 1 tl rosmariinisilppua
  • 2 rkl voita
  • 1 sitruunan mehu

Valmistusohje

1. Kuivaa paperilla perattu ja huuhdottu kala. Hiero vatsaonteloon suolaa ja raastettua sitruunankuorta sekä silputtua rosmariinia. Lisää vatsaonteloon voinokareet.

2. Kerää tillin seuraksi muutama ruohosipulinvarsi, rantaminttua ja nuorta vuohenputkea. Herukanlehdet tuovat kalaan myös mukavan lisäaromin. Täytä kalan vatsa yrttikimpulla ja sulje kala halsteriin.

3. Paahda kala kypsäksi avotulella tai grillissä. Kalan seuraksi sopii uudet perunat tai salaatti. Voit koota halstratuista ahvenista myös salaatin pestokastikkeella.

X