Halstrattu yrttiahven
Halsteriin suljettu kala käännellään kypsäksi rauhallisesti tulistellessa. Retkioloissa kala nautitaan sellaisenaan näppiherkkuna.
Ainekset
Halstratut yrttiahvenet:
- 1 kookas ahven
- 1 kourallinen lähimaaston villiyrttejä tillinoksien lomaan sujautettuina
- 1 tl karkeaa suolaa, jossa 1 tl raastettua sitruunan kuorta ja 1 tl rosmariinisilppua
- 2 rkl voita
- 1 sitruunan mehu
Valmistusohje
1. Kuivaa paperilla perattu ja huuhdottu kala. Hiero vatsaonteloon suolaa ja raastettua sitruunankuorta sekä silputtua rosmariinia. Lisää vatsaonteloon voinokareet.
2. Kerää tillin seuraksi muutama ruohosipulinvarsi, rantaminttua ja nuorta vuohenputkea. Herukanlehdet tuovat kalaan myös mukavan lisäaromin. Täytä kalan vatsa yrttikimpulla ja sulje kala halsteriin.
3. Paahda kala kypsäksi avotulella tai grillissä. Kalan seuraksi sopii uudet perunat tai salaatti. Voit koota halstratuista ahvenista myös salaatin pestokastikkeella.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous