Reseptit

Hampunsiemen-palsternakkasalaatti

Hampunsiemen-palsternakkasalaatti on ruokaisa lämmin salaatti.

Teksti:
Elina Jyväs

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 dl kokonaisia öljyhampunsiemeniä
  • 2 palsternakkaa
  • merisuolahiutaleita
  • 1.5 rkl öljyä
  • 1 rkl silputtua rosmariinia
  • 1 appelsiinin suikaloitu kuori
  • 2 rkl appelsiinimehua
  • puolikas punainen chili

Lisäksi:

  • 1 ruukku roomansalaattia
  • 2 appelsiinia

Valmistusohje

1. Paahda hampunsiemeniä kuivassa pannussa muutaman minuutin ajan, kunnes ne saavat väriä ja alkavat tuoksua ja poksahdella. Siirrä siemenet kulhoon odottamaan.

2. Kuori palsternakka ja leikkaa se kapeiksi lohkoiksi. Nosta palsternakkalohkot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai uunivuokaan. Ripottele päälle hieman suolaa. Lisää öljy, rosmariini, appelsiininkuori, mehu ja silputtu chili. Kypsennä palsternakkalohkot pehmeiksi ja kauniin värisiksi 225-asteisessa uunissa noin 15–20 minuuttia.

3. Huuhtele salaatti tarvittaessa ja revi se lautasille. Lisää joukkoon kalvottomiksi lohkoiksi leikatut appelsiinit, palsternakkalohkot ja paahdetut hampunsiemenet.

X