Hanhenmaksa-pihvivoileipä
Hanhenmaksa on hyvää, ja paistettu hanhenmaksa on huippua. Itse asiassa foie gras on niin hyvää, ettei sitä edes ole tarpeen työntää voileivän sisään... Toisaalta ei se mitenkään voileipäelämystä vahingoitakaan, päinvastoin! Tämä hanhenmaksa-pihvivoileipä vie kielen mennessään.
Ainekset
- 150 g grammaa häränfileetä
- 50 g tuoretta hanhenmaksaa (tai broilerin)
- 50 g kirpeää salaattia
- 50 g ruskistettua sipulia
- 2 viipaletta paahdettua karkeaa leipää
- 1 rkl majoneesia
- 1 rkl kvittenimarmeladia tai muuta kirpeää marmeladia
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
Lihaviipale paistetaan ja maustetaan suolalla ja pippurilla. Hanhenmaksa paistetaan nopeasti lämpimässä pannussa molemmilta puolilta ja päälle ripotellaan suolaa ja pippuria. Leivät paahdetaan kevyesti ja voidellaan majoneesilla ja marmeladilla. Voileipä kootaan lisäämällä salaatti ja ruskistettu sipuli.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous