Reseptit

Hanhenmaksa-pihvivoileipä

Hanhenmaksa on hyvää, ja paistettu hanhenmaksa on huippua. Itse asiassa foie gras on niin hyvää, ettei sitä edes ole tarpeen työntää voileivän sisään... Toisaalta ei se mitenkään voileipäelämystä vahingoitakaan, päinvastoin! Tämä hanhenmaksa-pihvivoileipä vie kielen mennessään.
Teksti: Carsten Pedersen Kuvat: Colourbox

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

1

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 150 g grammaa häränfileetä
  • 50 g tuoretta hanhenmaksaa (tai broilerin)
  • 50 g kirpeää salaattia
  • 50 g ruskistettua sipulia
  • 2 viipaletta paahdettua karkeaa leipää
  • 1 rkl majoneesia
  • 1 rkl kvittenimarmeladia tai muuta kirpeää marmeladia
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

 

Lihaviipale paistetaan ja maustetaan suolalla ja pippurilla. Hanhenmaksa paistetaan nopeasti lämpimässä pannussa molemmilta puolilta ja päälle ripotellaan suolaa ja pippuria. Leivät paahdetaan kevyesti ja voidellaan majoneesilla ja marmeladilla. Voileipä kootaan lisäämällä salaatti ja ruskistettu sipuli.

X