30.4.2012

Hapankaali-jauhelihakeitto

Teksti: Suvi Rüster

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Ainekset

1 kpl sipuli
1 kpl varsisellerin varsi
1 kpl pieni porkkana
1 l vettä
1 kpl kasvis- tai lihaliemikuutio
400 g hapankaalia
250 g lampaan tai naudan paistijauhelihaa
4 dl kokonaisia ohrasuurimoita
1 tl meiramia tai timjamia
1 rkl siirappia
ripaus suolaa

Valmistusohje

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Viipaloi varsisellerin varsi. Kuori ja viipaloi porkkana.
  2. Kiehauta vesi valurautapadassa tai kattilassa. Lisää kasvisliemikuutio, hapankaalit ja kasvikset. Kiehauta. Lisää joukkoon jauheliha pieninä nokareina. Mausta meiramilla ja siirapilla.
  3. Anna kypsyä liedellä tai 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Maista ja mausta suolalla.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi