Reseptit

Hapankaali-perunarösti

Hapankaali-perunarösti on ruokaisa ja rapsakka. Parhaalta se maistuu syksyisen suppilovahverosalaatin kera tarjottuna. Maukas rösti tehdään ruokatoimittaja Anu Braskin ohjeella.

Teksti:
Anu Brask
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Hapankaali-perunarösti

  • 4 perunaa
  • 150 g hapankaalia
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria rouhittuna
  • 4 rkl voita
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl paprikajauhetta

Valmistusohje

Hapankaali-perunarösti tehdään helposti näin:

1. Kuori perunat ja raasta ne raastimen isolla terällä. Laita raaste siivilään, purista ylimääräinen neste pois. Valuta hapankaali siivilässä. Yhdistä perunaraaste ja hapankaali kulhossa, lisää suola ja pippuri. Jaa seos neljään osaan.

2. Kuumenna lusikallinen voita ja öljyä paistinpannulla. Taputtele yksi osa röstiseosta pannulle noin 1 cm:n kerrokseksi ja paista yksi rösti kerrallaan. Paina röstiä paistamisen alussa paistinlastalla litteämmäksi ja tasoita reunoja jämäkämmäksi. Ripottele pinnalle paprikaa, käännä ja paista toinenkin puoli rapsakaksi ja kullankeltaiseksi.

Tarjoa hapankaali-perunarösti suppilovahverosalaatin kera.

VINKKI! Jos sinulla on oikein iso pannu, voit paistaa röstin yhtenä isona lettuna.

Katso myös: Röstiperunat salvialla

Katso myös Kotiliesi.fi: Juusto-omenarösti

X