Reseptit

Hapankaalikeitto

Kaalikeiton voi valmistaa myös hapankaalista.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Pekka Holmström

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 sipulia
  • 2–3 valkosipulinkynttä
  • 4 porkkanaa
  • 1 pkt pekonia
  • ½ kg hapankaalia
  • 1 ½ l kasvislientä
  • 1 dl ohrasuurimoita
  • muutama maustepippuri
  • 2 laakerinlehteä
  • basilikaa ja timjamia

Valmistusohje

Näin valmistuu herkullinen hapankaalikeitto

  1. Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulinkynnet.
  2. Kuori ja kuutioi porkkanat. Suikaloi pekoni.
  3. Ruskista pekonisuikaleet kattilassa. Lisää sipulit ja valkosipuli joukkoon kuullottumaan.
  4. Lisää hapankaali sekä porkkanat ja jatka paistamista muutama minuutti.
  5. Kaada kasvisliemi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
  6. Lisää ohrasuurimot, maustepippurit ja laakerinlehdet.
  7. Hauduta hapankaalikeittoa miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia.
  8. Mausta hapankaalikeitto maun mukaan kuivatulla tai tuoreella basilikalla ja timjamilla.
  9. Voit käyttää hapankaalikeittoon myös suikaloitua kinkkua, paistettua jauhelihaa tai makkaraa.
X