Hapankaalikeitto
Kaalikeiton voi valmistaa myös hapankaalista.
Ainekset
- 2 sipulia
- 2–3 valkosipulinkynttä
- 4 porkkanaa
- 1 pkt pekonia
- ½ kg hapankaalia
- 1 ½ l kasvislientä
- 1 dl ohrasuurimoita
- muutama maustepippuri
- 2 laakerinlehteä
- basilikaa ja timjamia
Valmistusohje
Näin valmistuu herkullinen hapankaalikeitto
- Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulinkynnet.
- Kuori ja kuutioi porkkanat. Suikaloi pekoni.
- Ruskista pekonisuikaleet kattilassa. Lisää sipulit ja valkosipuli joukkoon kuullottumaan.
- Lisää hapankaali sekä porkkanat ja jatka paistamista muutama minuutti.
- Kaada kasvisliemi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
- Lisää ohrasuurimot, maustepippurit ja laakerinlehdet.
- Hauduta hapankaalikeittoa miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia.
- Mausta hapankaalikeitto maun mukaan kuivatulla tai tuoreella basilikalla ja timjamilla.
- Voit käyttää hapankaalikeittoon myös suikaloitua kinkkua, paistettua jauhelihaa tai makkaraa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous