Reseptit

Hapankaalilaatikko

Hapankaalilaatikko sopii loistavasti kevyeksi lounaaksi tai kylmien iltojen illallispöytään.

Teksti:
Sirkka Heinonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg hapankaalia
  • 2 sipulia
  • 2–3 valkosipulinkynttä
  • öljyä
  • rouhittua mustapippuria
  • timjamia ja meiramia
  • 500 g jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • öljyä
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl paprikajauhetta
  • tilkka vettä
  • 2 dl riisiä
  • vettä
  • suolaa
  • 4 dl ranskankermaa tai smetanaa

pinnalle:

  • mausteista makkaraa

Valmistusohje

Näin valmistuu hapankaalilaatikko

  1. Huuhdo hapankaali tarvittaessa.
  2. Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulinkynnet.
  3. Kuumenna öljy padassa.
  4. Lisää hapankaali, toinen sipuli sekä hienonnetut valkosipulinkynnet ja hauduta niitä 5–10 minuuttia.
  5. Mausta maun mukaan mustapippurilla, timjamilla ja meiramilla.
  6. Ruskista jauheliha paistinpannussa.
  7. Lisää toinen sipuli ja jatka paistamista, kunnes sipuli on kuullottunut.
  8. Mausta jauheliha suolalla, mustapippurilla ja paprikajauheella.
  9. Keitä riisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
  10. Pane uunivuokaan kerroksittain hapankaalia, jauhelihaa, keitettyä riisiä ja ranskankermaa tai smetanaa.
  11. Levitä päällimmäiseksi kerros ranskankermaa tai smetanaa. Voit levittää vielä hapankaalilaatikon pinnalle mausteista (raaka)makkaraa ohuina viipaleina.
  12. Kypsennä ruokaa 150 asteen uuninlämmössä noin tunti.
X