Hapankaalilaatikko
Hapankaalilaatikko sopii loistavasti kevyeksi lounaaksi tai kylmien iltojen illallispöytään.
Ainekset
- 1 kg hapankaalia
- 2 sipulia
- 2–3 valkosipulinkynttä
- öljyä
- rouhittua mustapippuria
- timjamia ja meiramia
- 500 g jauhelihaa
- 1 sipuli
- öljyä
- suolaa
- rouhittua mustapippuria
- 1 rkl paprikajauhetta
- tilkka vettä
- 2 dl riisiä
- vettä
- suolaa
- 4 dl ranskankermaa tai smetanaa
pinnalle:
- mausteista makkaraa
Valmistusohje
Näin valmistuu hapankaalilaatikko
- Huuhdo hapankaali tarvittaessa.
- Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy padassa.
- Lisää hapankaali, toinen sipuli sekä hienonnetut valkosipulinkynnet ja hauduta niitä 5–10 minuuttia.
- Mausta maun mukaan mustapippurilla, timjamilla ja meiramilla.
- Ruskista jauheliha paistinpannussa.
- Lisää toinen sipuli ja jatka paistamista, kunnes sipuli on kuullottunut.
- Mausta jauheliha suolalla, mustapippurilla ja paprikajauheella.
- Keitä riisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
- Pane uunivuokaan kerroksittain hapankaalia, jauhelihaa, keitettyä riisiä ja ranskankermaa tai smetanaa.
- Levitä päällimmäiseksi kerros ranskankermaa tai smetanaa. Voit levittää vielä hapankaalilaatikon pinnalle mausteista (raaka)makkaraa ohuina viipaleina.
- Kypsennä ruokaa 150 asteen uuninlämmössä noin tunti.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous